pokloni za valentinovo

Valentinovo ili Dan zaljubljenih kako se još naziva ovaj dan tradicionalno je postao dan kada se obilježava i obavezno pokazuje ljubav prema partneru. Nekako se uz Valentinovo podrazumjeva i darivanje partnera ili partnerice, a mnogi muku muče sa pitanjem Što pokloniti za Valentinovo. Obavezno prije 14. veljače morate odlučiti i kupiti poklon, a pravila oko poklona za valentinovo i nema, dovoljna je neka sitnica i mali znak pažnje, a moguće je čak i otputovati u inozemstvo za Valentinovo. Mnoge turističke agencije i odredišta imaju već u ponudi različite romantične programe za dan zaljubljenih, zašto Valentinovo ne bi proveli negdje u Parizu, Londonu ili Barceloni. Pokloni za Valentinovo ne moraju biti samo materijalne stvari za Valentinovo možete se zajedno počastiti kakvom večerom, izlaskom, wellnes terapijom ili masažom, bitno je samo da oboje zajedno uživate jer valentinovo je samo jednom u godini.

[symple_tabgroup]
[symple_tab title=”Pokloni za žene”]


[/symple_tab]
[symple_tab title=”Pokloni za muškarce”]

[/symple_tab]
[symple_tab title=”Pokloni za cure”]
Third Tab Content.
[/symple_tab]
[symple_tab title=”Pokloni za dečke”]

[/symple_tab]
[/symple_tabgroup]

Valentinovo ili Dan zaljubljenih nije još jedan od proizvoda američkog potrošačkog društva, valentinovo je tradicionalan praznik ljubavi koji svoje korijene vuče još iz Rimskog doba. Na Valentinovo se je uz narodno veselje taj dan na komadić papira ispisivalo se ime djevojke i stavljalo u vrč, a papirić koji bi pojedini mladić izvukao trebao je biti naznaka da će djevojka čije ime je izvukao kasnije postati njegova supruga. Valentinovo koje se slavi tradicionalno 14.02. svake godine nastalo je u 3. stoljeću nakon što je car Klaudije II zabranio ženidbu vojnicima. Svećenik po imenu Valentin oglušio se na carevu odredbu te je u tajnosti vjenčavao parove. 14. veljače Valentin je otkriven stavljen u tamnicu i pogubljen. Nedugo nakon toga narod ga je prozvao svecem i zaštitnikom zaljubljenih. Postoje i druge priče i legende o tome kako je nastalo Valentinovo, no ovu smatramo nekako najprihvatljivijom. Jedna od legendi kaže da je i sam Valentin imao svoju izabranicu kojoj je iz zatočeništva slao ljubavne poruke, te je zbog toga i danas tradicija slati ljubavne poruke za valentinovo. Također na mnogim se mjestima povezuju Valentinovo i simbol Kupida koji je prikazan na slici gore lijevo iako nemaju nikakvih drugih poveznica, Kupid se pronašao uz Valentinovo također kao simbol ljubavi iako Kupid ima sasvim drugo porijeklo iz Grčke mitologije gdje je poznat kao bog ljubavi.

U današnje vrijeme Valentinovo ima poseban značaj posebno kod zaljubljenih mlađih parova. Na Valentinovo se daruje obostrano i poklone jednako daju i primaju i žene i muškarci, a granice gotovo i ne postoje kada su u pitanju ljubav, zaljubljenost i darivanje voljene osobe za Valentinovo. Kao najčešći poklon za valentinovo je definitivno ruža koja je ujedno i najdostupnija svima, također osim ruža daruju se i sve ostale vrste cvijeća uz koje obično ide i kakav slatki poklon u obliku bombonjere, bajadere ili kakve čokolade. Nerjetki daruju i nakit, naušnice, ogrlice, broševi i slične sitnice odličan su izbor, no naravno ima i onih koji posegnu i za zaručničkim prstenom kojeg izvade upravo na Valentinovo. U posljednje vrijeme vrlo popularan poklon za vas dvoje zaljubljenih je svakako putovanje za valentinovo. Najbolje što možete učiniti za Vas i vašu bolju polovicu je počastiti vas kakvim putovanjem od 3-4 dana, na taj način provest ćete puno zajedničkog vremena upoznavajući, nove gradove i mjesta ali i jedno drugo. Putovanja za Valentinovo možete potražiti u svim putničkim agencijama, sve agencije nude posebne programe za Valentinovo i dodatan popust za parove.